02/07/2024 0 Kommentarer
Assistenterne i Sydney
Assistenterne i Sydney
# What's cooking
Assistenterne i Sydney
Julemiddag i 30 grader
Af Caroline Trinskjær og Kirstine Rasmussen, assistenter ved Frederikskirken i Sydney
”Glade jul, dejlige jul, engle daler ned i skjul....” Alt føles bekendt ved den gamle salme. Trygt og rart. For nu er det endelig blevet jul. Der er tændt op i adventskransen og selvom juletræet er af plastik, ja så er det pyntet med julehjerter og flettede stjerner og danske flag. Det føles helt rigtigt – lige indtil vi træder ud i 30 graders varme med en bagende sol hængende over os. Men det ryster vi lige af os, for nu gælder det dansk julehygge og middag for 40 danskere, som er kommet til kirken for at fejre juleaften med gløgg og and og dans om juletræet.
En beslutning om at flytte eller rejse om på den anden side af jorden er for mange en lidt overvældende tanke. Men det er ikke desto mindre de mennesker, som vi møder i vores daglige liv i Den Danske kirke i Sydney. Nogle er bare eventyrlystne, andre er taget det store spring på grund af kærlighed eller arbejde. En ting er helt sikkert: Der gemmer sig altid spændende historier bag sådan en beslutning.
En del af vores job er at skulle lave arrangementer for unge danskere, som er i Sydney, hvad enten de er fastboende, rejsende, studerende eller som au pair. Fælles for alle disse unge er, at de er langt væk hjemmefra!
I løbet af månederne kommer vi i kontakt med utroligt mange unge danskere gennem events som for eksempel Sculptures by the Sea, Carrols in the domain og danske fejringer af Mortens aften og Juleaften.
Her bruger vi primært Facebook som vores kontaktflade, fordi vi her har bedst mulighed for at møde de unge på deres naturlige kommunikationsplatform. Den danske kirke administrerer gruppen Dansk i Australien, som har omkring 3800 brugere. I denne gruppe kan vi hurtigt og nemt komme i kontakt med en stor gruppe unge – og med vores fælles facebook arbejdsprofil har kirken fået ansigt(er), som er imødekommende og inviterende.
Visioner
Kirkens ledelse har også givet grønt lys til at se nærmere på muligheden for at skabe endnu mere for de danske unge, som har valgt at bosætte sig her samt de børn af danske emigranter, som kender til de danske traditioner og sætter pris på deres kulturelle ophav.
Det danske værdifællesskab er utroligt værdsat også blandt de unge, som godt nok er født og opvokset i Australien. De er bevidste om deres baggrund og har en tydelig kærlighed for Danmark.
I et nyt netværk for unge danskere skal det være muligt at mødes over fælles tilknytning til vores ”hjemland”. Det er planen, at det skal ske i tæt tilknytning til kirken og de faste aktiviteter, som vi i løbet af året hvert år skaber for at fastholde forankringen i de danske traditioner.
En bæredygtig fremtid
For den danske kirke i Australien såvel som for den danske folkekirke er det en udfordring af fastholde de unges tilknytning til kirken efter konfirmationen og indtil bryllup og dåb begynder at banke på i bevidstheden.
Men lysten og viljen til at skabe noget for netop denne gruppe er stort her. Det skal være det naturlige samlingspunkt for danskere i alle aldre, og vi vil skabe en meningsfuld ramme for fællesskab også for denne gruppe.
Kommentarer