til søs

Vi giver søfarende fodfæste på gyngende grund

Søfart og trivsel

Som søfarende arbejder du mange timer og er langt væk hjemmefra. I Den Danske Kirke i Udlandet sætter vi søfarendes trivsel højt, og derfor kan du få besøg af sømandskirken i Hamborg, Rotterdam, Algeciras, Hong Kong, Singapore og Pelepas. Du kan få fat i os, både når du er ude at sejle eller opholder dig hjemme imellem udmønstringer.

Som søfarende kan du snakke med os om hvad som helst. Vi kommer på skibsbesøg, arrangerer udflugter, og tager dig med til arrangementer i kirken, sømandsklubben eller blot med ind til byen. Det kan være rart at tale med en udefra eller at komme af skibet og se noget andet. Vi hjælper også med bøger, aviser og med indkøb til jeres sociale samvær ombord.

 

Du kan du komme i kontakt med os på flere måder. 

Sune Haubek

Sømandspræst - Hamborg
hamborg@dankirke.de
+49 4037 1300

Læs mere

Carl Bjarkam

Sømandspræst - Singapore
cb@dendanskekirke.dk
+65 8869 4828

Læs mere

Margith Pedersen

Sømandspræst (vikar) - Hong Kong
hongkong@soemandskirken.org
+852 9490 8562

Læs mere

Lars Storm Kristensen

Sømandspræst - Rotterdam
info@kirken.nl
+31 (0)6 3710 2200

Læs mere

Bent Erling Jakobsen

Assistent - Algeciras
Tlf +34 696 822 751
seamensclubalgeciras@gmail.com

Læs mere

Rebecca Holm

Assistent - Pelepas
Tlf. +60 132 351 005
pelepas@churchsg.dk

Læs mere

Nærvær på nye måder

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud

Historisk

Historie
De danske sømandskirker har siden 1867 betjent søfolk i hele verden ud fra mottoet ”Langt væk, men ikke alene”. Kirkerne har løbende fulgt med søfarendes udvikling og etableret nye kirker eller lukket ned ud fra kongstanken om, at være der, hvor danske skibe og danske søfarende er. Igennem tiden har der været sømandskirker i 24 forskellige havnebyer (se kort huerunder). I dag er der seks sømandskirker og én sømandsklub.

 

Tidligere kom søfolk i sømandskirkerne, men i dag er det i højere grad kirken, der kommer til skibene. I dag besøger sømandspræster og assistenter ca. 1.300 skibe årligt, svarende til over halvdelen af de skibe, der anløber i de syv havnebyer.

 

Du finder en kronologisk tidslinje over sømandskirkerne her

 

Organisering og drift
Alle sømands- og udlandskirker fungerer som selvstyrende og selvejende enheder, og de lokale kirkeråd er ansvarlige for kirkernes økonomi. Kirkerne er selvfinansierede, men Danske Sømands- og Udlandskirker bidrager med 90 og 100 % af sømandspræsternes løn og lønninger til de fleste assistenter. 

 

De øvrige omkostninger såsom bolig, bil og anden drift finansieres af den danske menighed omkring kirken. Kirkernes økonomi, ud over løntilskud, skabes ved arrangementer og events, hvor der sælges fx smørrebrød og andre savnede, danske specialiteter. Julebasaren er den helt store indtægtskilde, hvor et utal af frivillige stiller op for at støtte kirken og dermed indsatsatsen for søfarende.

 

”I fremmed havn”
Bogen "I fremmed havn" (2016) er skrevet og fotograferet af hhv. journalist Lone Kühlmann og fotograf Tine Haarden efter deres besøg i samtlige sømandskirker. Ud fra samtaler om både livet på søen og i kirkerne har Kühlmann og Haarden skabt en både underholdende og oplysende bog. 

Bogen findes både på dansk og engelsk. Den er på 267 sider og rigt illustreret med Tine Haardens fængende billeder. ​Prisen er 399,- + forsendelse. Køb den i vores webshop.